Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 33449 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
330 g | Borůvky |
170 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Rýže Arborio |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml | Víno červené |
9 šálek | Maliny |
3 hrnek | Ostružiny |
375 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 158g |
---|---|
Cholesterol | 30,9mg |
Draslík | 982,9mg |
Vláknina | 74g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,6mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr třtinový, Skořice mletá, Víno červené, Maliny, Ostružiny, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rýže Arborio, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rizoto s míchanými borůvkami, malinami a ostružinami postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě rozvaříme cukr se 6 šálky malin. Po 5 minutách vaření propasírujeme směs na hladkou kaši a udržujeme ji v teple. |
2 | V kastrůlku s rozehřátým máslem rozmícháme skořici a krátce osmahneme. Do této směsi vmícháme rýži, zalejeme červeným vínem a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a rýže nezměkne. |
3 | Potom do vařené rýže se skořicí a máslem přidáme postupně po šálcích malinový sirup a každou dávku |
4 | dobře promícháme, aby se tekutina dobře vsákla. |
5 | S poslední dávkou sirupu přidáme omyté borůvky,zbývající 3 šálky malin a ostružiny a opatrně promícháme, abychom ovoce nerozmačkali. |
6 | Servírujeme teplé v malých miskách se lžičkou smetany a špekou hnědého cukru. |