Kuře na smetaně se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na smetaně se žampiony
Kuře na smetaně se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Omáčka pikantní worcesterová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 l | Vývar slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 kg | Kuřecí prsa |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 462,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 21,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Vývar slepičí, Kuřecí prsa, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na smetaně se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na oleji osmahneme maso nakrájené na řezy, v hrníčku rozšleháme žloutky a worcester, poté vylijeme do masa a zamícháme. |
2 | Přidáme na malé kostky nakrájenou mrkev, celer, žampiony, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, zamícháme, pod poklici necháme vařit asi 20 minut. Když je maso měkké, zalijeme smetanou, podle chutí osolíme, opepříme, necháme projít varem. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýži a zeleninovou oblohou.