Polévka z uzené makrely - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z uzené makrely
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33454 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
80 g | Brambory |
60 g | Cibule |
100 g | Makrela uzená |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 220,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Makrela uzená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z uzené makrely postup přípravy receptu:
1 | Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme 3 minuty. Poté přisypeme brambory pokrájené na malé kostičky. Smažíme další 2 minuty. Přilijeme vývar a vaříme 16 minut. |
2 | Do polévky vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Uvařenou zeleninu rozmixujeme. |
3 | Uvařený krém servírujeme posypaný kousky ryby a sekanou pažitkou. |
Poznámka
Makrelu můžeme nahradit jinou uzenou rybou.