Recept

Krémová polévka z pangasiuse

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33456

Ingredience

20 ml Citronová šťáva
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
200 g Pangasius - filety
2 g Pepř černý celý
4 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
750 ml Vývar rybí
60 g Šalotka
240 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 011kJ
3% Sacharidy 9 g
23% Tuky 17 g
33% Sodík 663 mg
28% Bílkoviny 16 g

Krémová polévka z pangasiuse postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem.

2

Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou.

3

Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme.

Poznámka

V tomto receptu můžeme pangasia nahradit jakoukoliv bělomasou rybou, např. platýzem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept