Krémová polévka z pangasiuse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z pangasiuse
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33456 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
200 g | Pangasius - filety |
2 g | Pepř černý celý |
4 g | Petržel - nať |
60 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
750 ml | Vývar rybí |
240 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 101,6mg |
Draslík | 240,2mg |
Vláknina | 704,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pangasius - filety, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z pangasiuse postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Rybu pokrájíme na kostky. Olej rozpálíme, osmahneme na něm šalotku a rybu. Občas zamícháme, aby se ryba nepřichytila ke dnu. Smažíme 5 minut, poté podlijeme vývarem. |
2 | Z rozpáleného másla a mouky usmažíme jíšku, smažíme 2 minuty za pečlivého míchání. Přilijeme 240 ml vody, osolíme a opepříme. Směs nalijeme k polévce. Osolíme, opepříme, vaříme 15 minut. Pak polévku odstavíme a vmícháme rozšlehaný žloutek. Dochutíme citronovou šťávou. |
3 | Petrželku nasekáme a jednotlivé porce jí ozdobíme. |
Poznámka
V tomto receptu můžeme pangasia nahradit jakoukoliv bělomasou rybou, např. platýzem.