Recept

Polévka z květáku a česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33458
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

60 g Česnek
70 g Cibule
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
130 g Sýr Parmezán
6 g Tymián čerstvý
130 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový
2 kg Květák

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 679kJ
14% Sacharidy 51 g
49% Tuky 37 g
80% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Polévka z květáku a česneku postup přípravy receptu:

1

Česnek zabalíme do alobalu a dáme péct na 60 minut při 180 °C. Upečený česnek vyjmeme z trouby, rozbalíme, necháme vychladnout.

2

Poté vymačkáme pečenou dužinu z jednotlivých stroužků.

3

Očistíme a pokrájíme květák, jednu a půl květákové hlávky pokrájíme na drobné kousky, zbytek rozebereme na růžičky.

4

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Polovinu oleje rozpálíme v hrnci, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova, poté přisypeme jemně pokrájený květák, tymián. Vše podlijeme vínem.

5

Necháme zredukovat víno na polovinu objemu. Poté přilijeme vývar.

6

Uvedeme k varu a přiklopené necháme 15 minut vařit. Pak odklopíme a vaříme ještě 12 minut.

7

Sýr nastrouháme, smícháme se smetanou a směs přimícháme do polévky, z které jsme odstranili tymián.

8

Necháme rozpálit zbytek oleje a osmahneme na něm růžičky květáku.

9

Smažíme do zhnědnutí, poté osolíme a opepříme. Květák přendáme do trouby a pečeme při 200 °C 12 minut.

10

Pečeným květákem ozdobíme porce polévky, posypeme sekanou petrželkou a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept