Jednoduchý recept

Krémová polévka z květáku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33459

Ingredience

4 plátek Chléb toastový
60 g Cibule
1000 g Květák
450 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
6 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
9% Sacharidy 31 g
19% Tuky 14 g
43% Sodík 861 mg
25% Bílkoviny 14 g

Krémová polévka z květáku postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme 4 minuty.

2

Květák dáme do hrnce, zalijeme vývarem, 400 ml mléka a vaříme 25 minut. Osolíme a opepříme. Vařený květák rozmixujeme do hladkého pyré.

3

Toustový chleba natrháme na menší kousky, zalijeme zbytkem mléka, vmícháme rozšlehané vejce, sekanou pažitku. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek.

4

Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme 3 minuty ve vroucí vodě.

Poznámka

Květák vaříme bez poklice, zbaví se tak nadýmavých látek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept