Polévka z pečené dýně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pečené dýně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33460 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Dýně |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
290 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 352,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z pečené dýně postup přípravy receptu:
1 | Dýni omyjeme, naporcujeme na jednotlivé plátky. Odkrojíme semena a pokapeme olejem. Takto upravenou dýni rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180 °C 40 minut. |
2 | Pečenou dýni rozmixujeme na pyré, osolíme, opepříme. 250 ml smetany vyšleháme a vmícháme do polévky. Vmícháme vroucí vývar. |
3 | Jednotlivé porce ozdobíme zbytkem smetany. |
Poznámka
Na výrobu polévky je vhodná dýně typu hokkaido, ale lze použít i jakýkoliv jiný druh.