Polévka z rukoly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rukoly
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33461 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
60 g | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Rukola |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 154,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rukoly postup přípravy receptu:
1 | Brambory a cibuli oloupeme. Cibuli pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Brambory pokrájíme na kostičky. |
3 | Máslo rozpálíme, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Přisypeme brambory, zalijeme vývarem, vaříme 18 minut. Rukolu omyjeme, pokrájíme na menší kusy a přidáme do polévky. Přilijeme smetanu. |
4 | Vaříme 2 minuty. Odstavíme a polévku rozmixujeme. Osolíme a opepříme dle chuti. |
5 | Sýr nastrouháme na hoblinky a posypeme jím každou porci polévky. |