Polévka ze šalotky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze šalotky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33463 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
100 g | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Šalotka |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
2 g | Tymián čerstvý |
1000 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze šalotky postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme společně s česnekem. Tři stroužky a všechnu šalotku pokrájíme na drobné kousky. Rozpálíme 15 g másla a osmahneme na něm česnek a šalotku. Smažíme 4 minuty. |
2 | Brambory oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. K cibuli přidáme koření, brambory a vývar. Uvedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté vmícháme 200 ml smetany a znovu uvedeme k varu. Vyjmeme koření a polévku rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Na zbytku rozpáleného másla osmahneme zbývající česnek. Přidáme špenát, chilli, zbytek smetany a dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. |
4 | Sýr nastrouháme a vmícháme do omáčky. Hotovou polévku servírujeme přelitou lžící omáčky ze špenátu. |