Kapustnica s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustnica s klobásou
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33465 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 ks | Klobása - Čabajka |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
6 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Švestky |
250 g | Vepřové koleno |
3 l | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 278,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Švestky, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustnica s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Poté vodu slijeme, dáme novou a znovu uvedeme k varu. Vaříme 20 minut. |
2 | Zelí slijeme, lák dáme stranou a zelí samotné propláchneme. Přidáme ho k masu. |
3 | Cibuli a česnek oloupeme a společně s klobásou, kořením a švestkami přidáme k polévce. Vaříme 120 minut, poté maso a klobásu vyjmeme, pokrájíme na menší kousky. |
4 | Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a paprikou, 1 minutu povaříme, poté vlijeme 250 ml polévky, smetanu a dobře rozmícháme. Celou směs vlijeme do polévky. Vaříme 20 minut. |
5 | Přidáme maso a klobásu, osolíme a opepříme, dochutíme lákem ze zelí. |
Poznámka
Do polévky můžeme přidat i sušené houby a vařené brambory.