Kočičí tanec z Krkonoš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kočičí tanec z Krkonoš
Kočičí tanec z Krkonoš
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33466 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
250 g | Čočka jedlá |
250 g | Kroupy ječné |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Uzené maso vařené |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 722,7mg |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kočičí tanec z Krkonoš postup přípravy receptu:
1 | Omytou a přebranou čočku namočíme hodinu před vařením do studené (0,75 l) vody. Kroupy dobře promyjeme, dáme do druhého hrnce, zalijeme teplou vodou (0,75 l), pomalu vaříme se lžičkou majoránky a polovinou lžičky soli asi 60 minut. |
2 | Oloupeme cibuli, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli osmažíme jen dorůžova. |
3 | Do vody s čočkou dáme 1 celou oloupanou cibuli, půl lžičky soli, vaříme asi 45 minut. Uvařenou čočku i kroupy slijeme ze zbývajících vývarů a smícháme je. (Z čočky vyjmeme uvařenou cibuli.) |
4 | Ke kroupové čočce přidáme prolisovaný česnek, pepř, podle chuti ještě dosolíme, směs dáme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem. Povrch směsi pokryjeme cibulí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 20-30 minut. |
5 | Ke každé porci podáváme plátek uzeného vařeného masa. |