Polévka z galangalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 41 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z galangalu
Polévka z galangalu
Celkový čas: | 41 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 26 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33469 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 g | Chilli paprička |
10 g | Citronová tráva |
6 g | Cukr krupice |
10 g | Galgan |
2 g | Kafirové listy |
400 ml | Kokosové mléko |
4 g | Koriandr čerstvý |
150 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Limetková šťáva |
30 ml | Omáčka rybí |
250 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 49,5mg |
Draslík | 547,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Cukr krupice, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Kafirové listy, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z galangalu postup přípravy receptu:
1 | Houby oloupeme a rozčtvrtíme. Maso pokrájíme na nudličky. |
2 | Do hrnce dáme 250 ml vody, kokosové mléko, listy limety a citronovou trávu. Galangal nakrájíme na kolečka, přidáme do hrnce a vše uvedeme k varu. Přisypeme maso, žampiony, cukr. Přilijeme limetkovou šťávu, rybí omáčku a vše povaříme 15 minut. |
3 | Chilli papričky rozkrojíme, vyjmeme semínka a dužinu pokrájíme na kousky. Přimícháme do polévky a povaříme ještě minutu. |
4 | Polévku servírujeme posypanou sekaným koriandrem. |
Poznámka
Galangal lze nahradit čerstvým zázvorem.