Smažák s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažák s volským okem
Smažák s volským okem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33470 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kg | Mouka pšeničná hladká |
6 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Šunkový salám |
400 g | Sýr Eidam cihla 40% |
7 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 332,9mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 449,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 41,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažák s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Sýr eidam nakrájíme na plátky, na každý plátek položíme plátek šunkového salámu, na něj tenký proužek zelené papriky, dáme do 3 rozkvedlaných vajíček a obalíme v mouce. Obalování opakujeme ještě jednou. |
2 | Na rozpálených 4 dl oleje opečeme dozlatova. Zvlášť osmažíme na 2 dl oleje volská oka, která při smažení osolíme a opepříme. |
Poznámka
Na talíř dáme smažený sýr, na něj položíme volské oko, vedle dáme tatarskou omáčku a ozdobíme kapií. Podáváme se smaženými hranolky.