Recept

Cizrnová polévka s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33473
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

200 g Brambory
4 stroužek Česnek
60 g Cibule
400 g Cizrna
6 ml Harissa pasta
6 g Kmín římský
6 g Koriandr čerstvý
10 g Maizena - kukuřičný škrob
30 ml Olej olivový
6 ml Sezamová pasta
200 g Špenát listový čerstvý
1200 ml Vývar zeleninový
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 085kJ
16% Sacharidy 56 g
33% Tuky 24 g
73% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Cizrnová polévka s bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno.

2

Olej rozpálíme v hrnci, osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme do zezlátnutí, poté přisypeme koriandr a kmín. Smažíme 2 minuty.

3

Přilijeme vývar, přidáme brambory a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut.

4

Cizrnu propláchneme a vsypeme do polévky. Ze zakysané smetany, harissy, sezamové pasty a škrobu umícháme směs, kterou nalijeme do polévky. Pečlivě promícháme a přisypeme nakrájený špenát. Necháme vařit 3 minuty.

Poznámka

Díky pikantní pastě harisse bude polévka výborně kořeněná, další pastu lze podle chuti servírovat k hotové polévce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept