Cizrnová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová polévka s bramborami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33473 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Cizrna |
6 ml | Harissa pasta |
6 g | Kmín římský |
6 g | Koriandr čerstvý |
10 g | Maizena - kukuřičný škrob |
30 ml | Olej olivový |
6 ml | Sezamová pasta |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1200 ml | Vývar zeleninový |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Sezamová pasta, Špenát listový čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Harissa pasta, Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, pokrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na drobno. |
2 | Olej rozpálíme v hrnci, osmahneme na něm cibuli s česnekem. Smažíme do zezlátnutí, poté přisypeme koriandr a kmín. Smažíme 2 minuty. |
3 | Přilijeme vývar, přidáme brambory a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut. |
4 | Cizrnu propláchneme a vsypeme do polévky. Ze zakysané smetany, harissy, sezamové pasty a škrobu umícháme směs, kterou nalijeme do polévky. Pečlivě promícháme a přisypeme nakrájený špenát. Necháme vařit 3 minuty. |
Poznámka
Díky pikantní pastě harisse bude polévka výborně kořeněná, další pastu lze podle chuti servírovat k hotové polévce.