Recept

Polévka z jehněčího masa a kuskusu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33474

Ingredience

100 g Baby špenát
60 g Cibule
200 g Jehněčí plec
4 g Koriandr čerstvý
90 g Kuskus
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
600 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 934kJ
7% Sacharidy 26 g
24% Tuky 18 g
38% Sodík 757 mg
30% Bílkoviny 17 g

Polévka z jehněčího masa a kuskusu postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostky. 30 ml oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso. Zezlátlé maso vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje.

2

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme k oleji a osmahneme dozlatova. Poté přimícháme koriandr a smažíme ještě minutu. Přilijeme rajčata i se šťávou a vývar. Polévku uvedeme do varu a přiklopené dusíme 20 minut.

3

Kuskus propláchneme a vsypeme do polévky, povaříme 6 minut. Vmícháme maso a necháme prohřát 5 minut.

4

Servírujeme zdobené špenátem a fetou.

Poznámka

Takto upravené maso je ve středu růžové, máme-li rádi maso plně provařené, musíme jej nejprve uvařit samostatně ve vroucí vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept