Polévka z jehněčího masa a kuskusu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z jehněčího masa a kuskusu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33474 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Baby špenát |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
200 g | Jehněčí plec |
4 g | Koriandr čerstvý |
90 g | Kuskus |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Feta |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 36,4mg |
Draslík | 516,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek, Cibule, Jehněčí plec, Koriandr čerstvý, Kuskus, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Feta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z jehněčího masa a kuskusu postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, pokrájíme na kostky. 30 ml oleje rozpálíme a osmahneme na něm maso. Zezlátlé maso vyjmeme, do pánve přilijeme zbytek oleje. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Přidáme k oleji a osmahneme dozlatova. Poté přimícháme koriandr a smažíme ještě minutu. Přilijeme rajčata i se šťávou a vývar. Polévku uvedeme do varu a přiklopené dusíme 20 minut. |
3 | Kuskus propláchneme a vsypeme do polévky, povaříme 6 minut. Vmícháme maso a necháme prohřát 5 minut. |
4 | Servírujeme zdobené špenátem a fetou. |
Poznámka
Takto upravené maso je ve středu růžové, máme-li rádi maso plně provařené, musíme jej nejprve uvařit samostatně ve vroucí vodě.