Recept

Kozákovské zahuštěné brambory

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33475

Ingredience

800 g Brambory
2 polévková lžíce Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 l Mléko - podmáslí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,8 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 395kJ
12% Sacharidy 43 g
17% Tuky 13 g
20% Sodík 407 mg
27% Bílkoviny 15 g

Kozákovské zahuštěné brambory postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory (pokud možno moučné brambory) pokrájíme na čtvrtky a uvaříme je doměkka v osolené vodě s kmínem. Vaříme do doby, až se rozpadávají. Potom je scedíme, ale nepatrně vody necháme v bramborách.

2

Mezitím si oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a na rozpuštěném másle zpěníme. Posypeme moukou a usmažíme za stálého míchání tmavou jíšku - jen dáme pozor, abychom ji nepřipálili!

3

Potom cibulku s jíškou zamícháme do brambor a krátce pod pokličkou podusíme.

4

Zahuštěné brambory dochutíme solí a ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept