Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 195 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33476
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 g Bobkový list
180 g Brambory
40 g Celer bulvový
100 g Červená řepa
1 polévková lžíce Citronová šťáva
480 g Hovězí maso přední
160 g Jehněčí maso
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Mrkev kořen
20 ml Ocet kvasný lihový
1 g Pepř černý celý
20 ml Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1 špetka Sůl
160 g Vepřová plec
2690 ml Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
180 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 284kJ
3% Sacharidy 11 g
25% Tuky 19 g
7% Sodík 145 mg
36% Bílkoviny 20 g
Boršč s masem

Boršč s masem postup přípravy receptu:

1

Maso dáme do hrnce, zalijeme 2500 ml vody, přidáme koření a dáme vařit na 120 minut. Vařené maso vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.

2

Vývar osolíme a dáme stranou. Řepu pečlivě omyjme a pokrájíme na menší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm řepu. Smažíme po dobu 4 minut, poté přilijeme ocet a 160 ml vody. Přiklopené podusíme 35 minut.

3

Mrkev, brambory, celer, zelí, rajčata a citron očistíme, pokrájíme na menší kusy, citron přepůlíme. Vše dáme do vývaru, přidáme protlak a uvedeme k varu. Mouku rozkvedláme ve 30 ml vody a vlijeme k vývaru se zeleninou. Necháme vařit 20 minut. Vmícháme maso, řepu, 100 ml zakysané smetany, vyjmeme citron. Povaříme ještě 5 minut.

4

Servírujeme přelité zbytkem zakysané smetany.

Poznámka

Polévku můžeme vylepšit osmahnutou slaninou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept