Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33478
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

40 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
70 g Cibule
150 g Kroupy ječné
2 špetka Majoránka
40 g Mrkev kořen
2 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Petržel kořen
30 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
400 g Vepřová plec
200 g Vepřové jelítko

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 745kJ
7% Sacharidy 27 g
55% Tuky 41 g
5% Sodík 96 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zabijačková polévka postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření.

2

Zeleninu očistíme a necháme vcelku, přidáme k masu. Přiklopené vaříme 120 minut. Poté vývar přelijeme do jiného hrnce.

3

Kroupy a sádlo dáme do hrnce, zalijeme vodou, hladina by měla být cca 3 cm nad nimi. Uvedeme k varu a vaříme přiklopené 40 minut.

4

Uvařené kroupy dáme do vývaru, přidáme prejt z jelit a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.

5

Do hotové polévky vmícháme kmín, utřený česnek, sůl a pepř.

Poznámka

Na polévku použijeme pouze kvalitní jelita, aby polévka měla tu správnou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept