Hladká Ančka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hladká Ančka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33481 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
300 g | Brambory |
70 g | Cibule |
40 g | Houby sušené |
1 špetka | Kmín drcený |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
12 ml | Ocet kvasný lihový |
2 g | Pepř černý celý |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 194,9mg |
Draslík | 817,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Kmín drcený, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 16% (pochoutková), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hladká Ančka postup přípravy receptu:
1 | Houby přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat. Poté je vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Do polévky přidáme koření, sůl a pepř. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a přidáme do hrnce s polévkou. Uvedeme k varu a necháme vařit 15 minut. |
2 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přilijeme rozšlehaná vejce a osmažíme je. Smetanu smícháme s moukou a vzniklou směs nalijeme do polévky, z které jsme vyndali bobkový list a koření. |
3 | Dobře promícháme a necháme povařit 5 minut. Do polévky vmícháme usmažená vejce. |
4 | Odstavíme z plotny a opatrně vmícháme ocet. |
Poznámka
Použijeme převařenou smetanu, aby se polévka po přilití octa nesrazila.