Polévka z krůtího masa a krup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z krůtího masa a krup
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33482 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
180 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
1 g | Hřebíček |
130 g | Kroupy ječné |
600 g | Krůtí prsa |
220 g | Mrkev kořen |
1 g | Nové koření celé |
20 ml | Olej olivový |
4 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
280 g | Pórek |
12 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 100,4mg |
Draslík | 716,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Krůtí prsa, Nové koření celé, Pažitka, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z krůtího masa a krup postup přípravy receptu:
1 | Kroupy dobře propláchneme, přendáme do hrnce a zalijeme 1 l vody. |
2 | Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 90 minut. |
3 | Maso omyjeme a pokrájíme na drobnější kousky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Přilijeme 1200 ml vody, přidáme sůl, koření a oloupanou cibuli. Vše uvedeme k varu a vaříme 30 minut. |
4 | Celer a mrkev oloupeme, pokrájíme na menší kousky a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Uvařené maso i s vývarem přilijeme ke smažené zelenině a přidáme vařené kroupy. Přiklopené vaříme 10 minut. Poté přidáme pokrájený pórek. Povaříme ještě 8 minut. |
5 | Před servírováním posypeme sekanou pažitkou. |