Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33483
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 g Bobkový list
200 g Brambory
60 g Cibule
260 g Hříbky čerstvé
1 špetka Kmín celý
6 g Kopr čerstvý
4 g Libeček
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
12 ml Ocet kvasný lihový
2 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
2,3 l Voda pitná
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 911kJ
6% Sacharidy 23 g
45% Tuky 34 g
16% Sodík 314 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kulajda s hříbkami postup přípravy receptu:

1

Houby dobře očistíme, pokrájíme na menší kousky a zalijeme 2 l vody.

2

Cibuli oloupeme a rozčvrtíme, přidáme do hrnce s houbami.

3

Přivedeme k varu, poté vsypeme sůl, pepř, koření a pokrájený libeček.

4

Necháme povařit 17 minut.

5

Zatímco se polévka vaří, smícháme zakysanou smetanu s moukou a 30 ml vody, dobře prošleháme.

6

Připravenou směs vmícháme opatrně do polévky a necháme vařit 12 minut.

7

Brambory omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kostičky 1 x 1 cm, přidáme do polévky a vaříme do změknutí brambor, přibližně 12 minut.

8

Polévku dochutíme octem, solí a pepřem. Vejce uvaříme natvrdo ve vroucí vodě. Poté je oloupeme, pokrájíme na kousky a přidáme do polévky. Uvařenou polévku posypeme nakrájeným koprem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Hotovou polévku můžeme zjemnit smetanou. Místo čerstvých hub lze použít houby mražené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept