Jednoduchý recept

Pečeně na cidru

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33484
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Anglická slanina
150 g Jablka
20 g Sádlo škvařené
800 g Vepřová pečeně
300 ml Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 041kJ
5% Sacharidy 17 g
77% Tuky 58 g
24% Sodík 490 mg
48% Bílkoviny 27 g

Pečeně na cidru postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme na drobné kousky, dáme restovat na rozpálené sádlo, poté přidáme na plátky pokrájená jablka. Dusíme 15 minut.

2

Podlijeme cidrem a přiklopené dusíme dalších 15 minut. Přidáme pokrájenou slaninu.

3

Maso osolíme, opepříme, povrch mřížkovitě nakrojíme a dáme péct při 210°C na 140 minut.

4

Pečeni přendáme do hrnce s jablky, přiklopené dusíme dalších 30 minut.

5

Maso servírujeme s dušenými jablky.

Poznámka

Cidr je kvašené jablečné víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept