Kotlety s ančovičkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s ančovičkovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33488 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
6 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 84,1mg |
Draslík | 504,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety s ančovičkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme a orestujeme 5 minut z každé strany na rozpáleném másle. Poté dáme stranou. |
2 | Do pánve přidáme pokrájenou cibuli, protlak, nakrájená rajčata a utřený česnek. Přiklopené dusíme 30 minut. |
3 | Ančovičky rozmixujeme s olejem, osolíme a opepříme. Pastu vmícháme do omáčky. |
4 | Maso servírujeme přelité omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.