Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 33490
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Citrony
150 g Houby nakládané
50 g Kapie
70 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
210 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka uzená
150 g Sýr Eidam cihla 30%
8 ks Vejce slepičí
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 582kJ
3% Sacharidy 12 g
66% Tuky 49 g
26% Sodík 523 mg
63% Bílkoviny 35 g

Salát s omeletou postup přípravy receptu:

1

Příprava omelety: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mouku, špetku soli, pepř a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme dvě naběračky těsta, opečeme s jedné strany a po otočení opečeme druhou stranu. V pečení omelet pokračujeme až do spotřebování těsta. Omelety necháme vychladnout.

2

Do misky dáme drobně nasekané, na másle osmažené houby, kapii, na širším struhadle nastrouhaný sýr, tence nakrájenou šunku, nasekané zelí. Dochutíme solí, vlijeme smetanu a zamícháme. Vychladlou omeletu nakrájíme na tenké proužky, přidáme ji do misky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.

3

Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Salát servírujeme ozdobený vařeným, na plátky nakrájeným vajíčkem a podáváme jako hlavní jídlo s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept