Salát s omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s omeletou
Salát s omeletou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 33490 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Houby nakládané |
50 g | Kapie |
70 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
210 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka uzená |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
8 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 511,7mg |
Draslík | 306,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 609,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Houby nakládané, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana jihočeská zakysaná15%, Šunka uzená, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s omeletou postup přípravy receptu:
1 | Příprava omelety: Vejce rozklepneme do misky, přidáme mouku, špetku soli, pepř a dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme dvě naběračky těsta, opečeme s jedné strany a po otočení opečeme druhou stranu. V pečení omelet pokračujeme až do spotřebování těsta. Omelety necháme vychladnout. |
2 | Do misky dáme drobně nasekané, na másle osmažené houby, kapii, na širším struhadle nastrouhaný sýr, tence nakrájenou šunku, nasekané zelí. Dochutíme solí, vlijeme smetanu a zamícháme. Vychladlou omeletu nakrájíme na tenké proužky, přidáme ji do misky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. |
3 | Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Salát servírujeme ozdobený vařeným, na plátky nakrájeným vajíčkem a podáváme jako hlavní jídlo s pečivem.