Normandské kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Normandské kotlety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33491 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Calvados |
60 g | Cibule |
40 ml | Jablečné pyré |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
6 ks | Vepřové kotlety |
100 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 91,5mg |
Draslík | 358,9mg |
Vláknina | 393,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Calvados, Jablečné pyré, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vepřové kotlety, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Normandské kotlety postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném másle. |
2 | Poté vyjmeme, do pánve přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. |
3 | Přilijeme calvados a vaříme 2 minuty, dále přidáme smetanu, vývar a pyré a povaříme další 3 minuty. |
4 | Dochutíme solí a pepřem a servírujeme s masem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.