Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33494

Ingredience

4 ks Bageta
60 g Cibule
12 g Cukr třtinový
600 g Jehněčí maso
40 ml Jogurt bílý
1 ks Limetka
50 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
4 g Petržel - nať
20 g Pšenice Špalda
60 g Rajčata
1 ks Salát hlávkový
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
6 g Máta

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,195 kcal
Kilojoule 5 002kJ
43% Sacharidy 154 g
48% Tuky 36 g
87% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Jehněčí hamburgery postup přípravy receptu:

1

Pšenici zalijeme vroucí vodou a necháme 120 minut máčet.

2

Maso umeleme, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou petrželkou, limetkovou šťávou, pšenicí, polovinou nakrájené cibule a česneku.

3

Smícháme zbytek nasekané cibule, česneku, sekanou mátu, cukr, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky a osmahneme na rozpáleném oleji.

4

Bagety rozřízneme, naplníme 1 listem hlávkového salátu, kouskem hamburgeru, plátkem rajčete, zeleninovou směsí a 1 lžičkou jogurtu.

Poznámka

Jogurt můžeme nahradit zakysanou smetanou smíchanou s česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept