Recept

Ořechová jehněčí kýta

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33495
Kategorie: Maso

Ingredience

4 g Bazalka
120 g Cibule
200 g Jehněčí kosti
1 kg Jehněčí kýta
120 g Mrkev kořen
80 ml Ořechový olej
100 g Ořechy vlašské
2 špetka Pepř černý mletý
4 g Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 697kJ
2% Sacharidy 7 g
66% Tuky 50 g
10% Sodík 210 mg
60% Bílkoviny 33 g

Ořechová jehněčí kýta postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.

2

Necháme marinovat 48 hodin.

3

Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.

4

Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.

5

Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.

6

Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.

7

Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.

8

Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.

9

Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept