Recept

Pikantní jehněčí plec

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33497
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Cibule
100 ml Hořčice
750 ml Hovězí vývar základní
1500 g Jehněčí plec
12 g Maizena - kukuřičný škrob
4 g Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 952kJ
2% Sacharidy 7 g
28% Tuky 21 g
37% Sodík 732 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pikantní jehněčí plec postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu.

2

Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme.

3

Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit.

4

Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.

5

Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády.

Poznámka

Servírujeme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept