Pikantní jehněčí plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jehněčí plec
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33497 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
100 ml | Hořčice |
750 ml | Hovězí vývar základní |
1500 g | Jehněčí plec |
12 g | Maizena - kukuřičný škrob |
4 g | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 168,2mg |
Draslík | 853,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí plec, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jehněčí plec postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu. |
2 | Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme. |
3 | Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit. |
4 | Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut. |
5 | Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády. |
Poznámka
Servírujeme s vařenými bramborami.