Telecí játra anglická (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra anglická (minutka)
Telecí játra anglická (minutka)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 335 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Játra telecí |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 350,2mg |
Draslík | 347,6mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra anglická (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra opereme, odblaníme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Mírně je naklepeme a okraje nařízneme. |
2 | Nakrájená játra opečeme na horkém oleji po obou stranách spolu s hřebínky slaniny. Opečená játra osolíme. |
3 | Nakonec na povrch jater klademe hřebínek pečené slaniny, pokapeme máslem a posypeme rozsekanou petrželovou natí. |
4 | Ihned podáváme. |