Jehněčí mozečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí mozečky
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33500 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bobkový list |
60 g | Cibule |
2 ks | Citrony |
8 ks | Jehněčí mozeček |
80 g | Kapary |
60 g | Mrkev kořen |
50 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 216,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jehněčí mozeček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí mozečky postup přípravy receptu:
1 | Mozečky necháme namáčet 2 hodiny ve studené vodě s octem. |
2 | Víno smícháme s půl litrem vody, přimícháme pokrájenou zeleninu, bylinky a citronovou šťávu. |
3 | Osolíme a opepříme a vaříme 30 minut. |
4 | Mozečky povaříme 15 minut ve vývaru. |
5 | Na servírovací misky dáme trochu vývaru, poté smetanu, na ní mozečky a překryjeme zbytkem smetany. |
6 | Posypeme kapary a sekanou petrželkou. |