Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33500
Kategorie: Maso

Ingredience

6 g Bobkový list
60 g Cibule
2 ks Citrony
8 ks Jehněčí mozeček
80 g Kapary
60 g Mrkev kořen
50 ml Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
7% Sacharidy 24 g
56% Tuky 42 g
3% Sodík 70 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jehněčí mozečky postup přípravy receptu:

1

Mozečky necháme namáčet 2 hodiny ve studené vodě s octem.

2

Víno smícháme s půl litrem vody, přimícháme pokrájenou zeleninu, bylinky a citronovou šťávu.

3

Osolíme a opepříme a vaříme 30 minut.

4

Mozečky povaříme 15 minut ve vývaru.

5

Na servírovací misky dáme trochu vývaru, poté smetanu, na ní mozečky a překryjeme zbytkem smetany.

6

Posypeme kapary a sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept