Jehněčí ražniči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí ražniči
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33501 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
400 g | Játra jehněčí |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 394,5mg |
Draslík | 552,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra jehněčí, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí ražniči postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, rajčata a žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Maso pokrájíme na kostky. Slaninu stočíme do ruliček. Vše napícháme střídavě na špízovací jehly. Špízy osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. |
2 | Grilujeme 10 minut, v polovině času otočíme. |
Poznámka
Servírujeme s grilovanými bramborami.