Zapékané pórky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané pórky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33502 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 199g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 168,6mg |
Vitamín E | 12,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané pórky postup přípravy receptu:
1 | Pórek zbavíme kořínků a vrchních listů, omyjeme a rozčtvrtíme. Poté dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 35 minut. Uvařený pórek zabalíme po 4 kusech do plátku šunky a naskládáme do zapékací mísy. Máslo necháme rozpustit, přimícháme do něj mouku a 4 minuty povaříme na slabém plameni. |
2 | Mléko osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a cibuli, vše povaříme 10 minut. Vyjmeme cibuli a vmícháme moučnou směs. Necháme povařit 3 minuty, poté omáčku nalijeme na pórky se šunkou. |
3 | Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme při 245 °C 15 minut. |