Recept

Suši s tuňákem a lososem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33503
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Suši s tuňákem
6 ks Mrkev kořen
3 ks Řasa Nori
6 hrnek Rýže thajská
140 g Tuňák obecný
2 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Wasabi pasta
Suši s lososem
2 kávová lžička Cukr krupice
140 g Losos - filety
0,5 ks Okurka salátová
5 ks Řasa Nori
6 hrnek Rýže thajská
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Wasabi pasta

Nutriční hodnoty jedné porce

113% Kalorie 2,227 kcal
Kilojoule 9 317kJ
137% Sacharidy 492 g
357% Tuky 268 g
4% Sodík 88 mg
94% Bílkoviny 53 g

Suši s tuňákem a lososem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme suši s tuňákem. Maso nakrájíme na proužky, mrkev pokrájíme také na proužky a spaříme. Polovinu placky nori rozprostřeme na bambusovou podložku, položíme na ni stejně velký kousek masa a pokapeme naředěnou pastou wasabi. Vedle masa položíme proužek mrkve a placku srolujeme do pevného závitku. Okraje navlhčíme vodou a uhladíme. Voskovaný papír navlhčíme, posypeme vrstvou vařené rýže, doprostřed dáme proužek ryby a srolujeme. Papír odstraníme a závitek nakrájíme navlhčeným nožem na kolečka.

2

Poté připravíme suši s lososem. Vajíčka rošleháme se solí a cukrem. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přilijeme vejce, zlehka zamícháme a necháme povařit. Omeletu přemístíme na utěrku a necháme vychladnout. Na bambusovou podložku položíme vždy placku nori, navrch dáme omeletu, překryjeme vrstvou rýže a přes ní položíme na proužky nakrájené rybí maso. Ochutíme naředěnou wasabi pastou, vedle masa položíme proužek okurky. Přeložíme napůl a vzniklý závitek nakrájíme vlhkým nožem na kolečka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept