Jednoduchý recept

Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33504

Ingredience

450 g Brambory sladké (Batáty)
225 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
200 g Kaštany jedlé
2 kávová lžička Marmeláda meruňková
5 polévková lžíce Mouka rýžová
3 špetka Potravinářská barva
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Voda z pomerančových květů

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 354kJ
20% Sacharidy 72 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 53 mg
6% Bílkoviny 3 g

Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor postup přípravy receptu:

1

Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme.

2

Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky.

3

Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena.

Poznámka

Použijeme kaštany jedlé naložené ve sladkém láku, v plechovce. Po obalení v cukru můžeme kaštany ozdobit kandovanou Andělikou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept