Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33504 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
450 g | Brambory sladké (Batáty) |
225 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
200 g | Kaštany jedlé |
2 kávová lžička | Marmeláda meruňková |
5 polévková lžíce | Mouka rýžová |
3 špetka | Potravinářská barva |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
1 kávová lžička | Voda z pomerančových květů |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 123,4mg |
Draslík | 370,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 8,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Cukr krupice, Cukr moučkový, Kaštany jedlé, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Mouka rýžová, Voda z pomerančových květů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor postup přípravy receptu:
1 | Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme. |
2 | Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky. |
3 | Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena. |
Poznámka
Použijeme kaštany jedlé naložené ve sladkém láku, v plechovce. Po obalení v cukru můžeme kaštany ozdobit kandovanou Andělikou.