Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33507
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
100 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 321kJ
17% Sacharidy 62 g
39% Tuky 29 g
8% Sodík 157 mg
19% Bílkoviny 11 g

Sladké chřupance postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, máslo (50 g) a vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 12 hodin do chladničky.

2

Druhý den těsto na vále rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm a nakrájíme z ní čtverce o rozměru 8 x 8 cm.

3

V pánvi rozpálíme máslo (50 g) s olejem a placky osmažíme z každé strany dozlatova. Horké posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept