Sambal goreng - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sambal goreng
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33508 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr třtinový |
4 polévková lžíce | Datlová šťáva |
55 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Galgan |
3 polévková lžíce | Kokosové mléko |
1 kávová lžička | Krevetová pasta |
340 g | Kuřecí maso vařené |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1000 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 4,6mg |
Draslík | 455,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Cukr třtinový, Fazolové lusky zelené, Kokosové mléko, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan, Krevetová pasta, Kuřecí maso vařené, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Datlová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sambal goreng postup přípravy receptu:
1 | Krevetovou pastu utřeme v mixéru s cibulí rozkrojenou na čtvrtky a rozmačkaným česnekem. Přidáme oloupaný a nakrájený laos, chilli omáčku a osolíme. Vše důkladně rozmělníme na jemnou směs. Tu cca 2 minuty osmahneme na rozpáleném oleji, aby se z ní uvolnila vůně. Přidáme protlak, zalijeme vývarem a povaříme cca 10 minut. |
2 | Poté vmícháme kuřecí maso nakrájené na menší kousky a uvařené, nakrájené fazolové lusky. Na mírném ohni 3–4 minuty povaříme, na závěr vmícháme datlovou šťávu, cukr, kokosové mléko, prohřejeme a podáváme. |