Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33511

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Hřebíček
500 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Skořice celá
30 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 g Strouhanka
50 g Sýr Parmezán
250 g Sýr Čedar
5 g Sůl
400 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,162 kcal
Kilojoule 4 862kJ
28% Sacharidy 101 g
87% Tuky 66 g
64% Sodík 1 g
72% Bílkoviny 40 g

Fusilli s čedarem postup přípravy receptu:

1

Svaříme mléko a smetanu s bobkovým listem, hřebíčkem a skořicí, přivedeme k varu a odstavíme. Necháme 10 minut odpočinout a přecedíme. Nadrobno nakrájenou slaninu smažíme dokřupava. Rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme mouku, asi 1 minutu mícháme a odstavíme. Průběžně promícháváme, postupně přilijeme směs mléka a smetany a zahříváme, až omáčka zhoustne. Jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu a povaříme ji ještě 2 minuty, odstavíme a přidáme polovinu čedaru, polovinu parmezánu, sůl a pepř.

2

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Přilijeme omáčku a zamícháme, urovnáme do hluboké zapékací mísy a posypeme směsí strouhanky, slaniny, zbylého parmezánu a čedaru. Zapékáme 15-20 minut dozlatova při 180 °C.

Poznámka

Do bílé omáčky můžeme před smícháním s těstovinami přidat najemno nakrájené vařené kuřecí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept