Fusilli s čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s čedarem
Fusilli s čedarem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33511 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Hřebíček |
60 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Skořice celá |
30 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
250 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fusilli |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 178,5mg |
Draslík | 131,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 738,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Hřebíček, Skořice celá, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s čedarem postup přípravy receptu:
1 | Svaříme mléko a smetanu s bobkovým listem, hřebíčkem a skořicí, přivedeme k varu a odstavíme. Necháme 10 minut odpočinout a přecedíme. Nadrobno nakrájenou slaninu smažíme dokřupava. Rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme mouku, asi 1 minutu mícháme a odstavíme. Průběžně promícháváme, postupně přilijeme směs mléka a smetany a zahříváme, až omáčka zhoustne. Jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu a povaříme ji ještě 2 minuty, odstavíme a přidáme polovinu čedaru, polovinu parmezánu, sůl a pepř. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Přilijeme omáčku a zamícháme, urovnáme do hluboké zapékací mísy a posypeme směsí strouhanky, slaniny, zbylého parmezánu a čedaru. Zapékáme 15-20 minut dozlatova při 180 °C. |
Poznámka
Voda na vaření podle potřeby.