Conchiglie se šunkou a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie se šunkou a ricottou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33513 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
200 g | Mleté kuřecí maso |
150 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
400 g | Passata (drcená rajčata) |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Ricotta |
5 g | Sůl |
90 g | Šunka parmská |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
125 ml | Víno bílé |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 49,6mg |
Draslík | 304,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oregano sušené, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mleté kuřecí maso, Mozzarella, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Ricotta, Šunka parmská, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie se šunkou a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a důkladně je scedíme. Najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a asi 1 minutu mícháme, potom přisypeme nakrájené žampiony a smažíme cca 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a důkladně je propečeme, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou. |
2 | Do směsi vmícháme rajčatový protlak, rajčata, víno, oregano, sůl a pepř a 20 minut zvolna podusíme. Zamícháme ricottu, mozzarellu, pažitku, petrželku a polovinu parmezánu. |
3 | Do každé conchiglie vložíme hromádku sýrové směsi. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky s kuřecím masem, urovnáme conchiglie, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím parmezánem. Zapékáme 25-30 minut dozlatova při 180 °C. |
Poznámka
Na přípravu tohoto pokrmu jsou nejvhodnější střední nebo velké conchiglie.