Recept

Conchiglie se šunkou a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33513
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
200 g Mleté kuřecí maso
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
400 g Passata (drcená rajčata)
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Ricotta
5 g Sůl
90 g Šunka parmská
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Conchiglie
125 ml Víno bílé
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 264kJ
23% Sacharidy 84 g
35% Tuky 26 g
45% Sodík 903 mg
76% Bílkoviny 43 g

Conchiglie se šunkou a ricottou postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a důkladně je scedíme. Najemno nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji na mírném ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a asi 1 minutu mícháme, potom přisypeme nakrájené žampiony a smažíme cca 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a důkladně je propečeme, až změní barvu. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.

2

Do směsi vmícháme rajčatový protlak, rajčata, víno, oregano, sůl a pepř a 20 minut zvolna podusíme. Zamícháme ricottu, mozzarellu, pažitku, petrželku a polovinu parmezánu.

3

Do každé conchiglie vložíme hromádku sýrové směsi. Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky s kuřecím masem, urovnáme conchiglie, zalijeme je zbytkem omáčky a posypeme zbývajícím parmezánem. Zapékáme 25-30 minut dozlatova při 180 °C.

Poznámka

Na přípravu tohoto pokrmu jsou nejvhodnější střední nebo velké conchiglie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept