Sladké chlebové bochánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké chlebové bochánky
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33514 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
56,3 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Droždí |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 hrnek | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 hrnek | Sýr Čedar |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
266,7 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 294,7mg |
Draslík | 125,5mg |
Vláknina | 108,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké chlebové bochánky postup přípravy receptu:
1 | Do hnětače prosejeme mouku, moučkový cukr a přidáme sůl. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme do něj droždí rozpuštěné v teplé vodě, přidáme žloutek a necháme odstát. Poté krátce promícháme, přidáme máslo a 2-3 minuty hněteme těsto. Vložíme ho do moukou poprášené mísy, zakryjeme a v teple necháme vykynout do dvojnásobného objemu. |
2 | Těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 10 kousků. Povrch pracovní plochy posypeme nastrouhaným sýrem. Každou hrudku rozválíme na cca 12 cm dlouhý bochánek, vytvarujeme z něj spirálu a položíme na vymaštěný plech se zvýšenými okraji. |
3 | Plech poté zabalíme do sáčku a těsto v teple necháme kynout ještě 45 minut. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 20-25 minut. Upečené bochánky potřeme rozpuštným máslem, posypeme cukrem a necháme vychladnout. |