Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33515
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Hrášek
30 g Máslo čerstvé
80 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Špagety
5 g Sůl
125 g Šunka dušená
25 g Sýr Parmezán
6 ks Vejce slepičí
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 448kJ
8% Sacharidy 28 g
55% Tuky 41 g
36% Sodík 712 mg
46% Bílkoviny 26 g

Špagetová frittata postup přípravy receptu:

1

Špagety nalámeme a uvaříme v osolené vodě. Koláčovou formu o průměru zhruba 23 cm vymažeme rozehřátým máslem.

2

Plátky žampionů podusíme na másle 2-3 minuty, přidáme kostičky papriky a ještě asi 1 minutu podusíme. Potom vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.

3

Rozšleháme vejce, smetanu nebo mléko, sůl a pepř. Vmícháme scezené špagety, petrželku a žampiony a směs vložíme do připravené formy. Povrch posypeme parmezánem. Pečeme 25-30 minut.

4

Necháme mírně vychladnout a potom frittatu rozkrájíme.

Poznámka

Těstovinovou frittatu podáváme se zeleninou grilovanou na dřevěném uhlí a listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept