Recept

Rýžový narozeninový dort

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33516
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

2 ks Bobkový list
82 g Cukr moučkový
6 ks Kardamom
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1600 ml Mléko plnotučné
1 hrnek Rýže thajská
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný bílek slepičí
Poleva
1 ks Citrony
3 ks Karambola
1 ks Kiwi
100 g Maliny
100 g Rybíz červený
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tresť vanilková
250 g Tvaroh tučný

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
21% Sacharidy 75 g
61% Tuky 46 g
2% Sodík 46 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rýžový narozeninový dort postup přípravy receptu:

1

Oválnou dortovou formu o výšce cca 25cm vymažeme máslem po dně i stranách. Rýži povaříme cca 3min v nesolené vodě, odstavíme a vodu slijeme. Rýži vrátíme zpět do hrnce, přilijeme mléko, přidáme cukr, bobkový list a kardamom. Přivedeme k varu a na mírném ohni za občasného míchání povaříme cca 20min.

2

Hotovu směs necháme vychladnout, poté z ní vyjmeme bobkový list a kardamom. Vyklopíme do mísy, přidáme smetanu, žloutky a důlkladně promícháme.

3

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k rýžové směsi. Přelijeme do dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 175C cca 45-50min. Dort musí nakynout a dostat zlatohnědý nádech. Hotový dort necháme přes noc vychladnout a teprve poté vyklopíme z formy.

4

Šlehačku ušleháme, přimícháme tvaroh, vanilkový extrakt a nastrouhanou citronovou kůru. Korpus zalijeme smetanou, ozdobíme čerstvým ovocem a karmbolou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept