Jednoduchý recept

Cannelloni s vepřovým masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33517

Ingredience

250 g Cannelloni
5 g Oregano sušené
5 g Pepř černý mletý
375 g Ricotta
50 g Strouhanka
100 g Sýr Parmezán
60 g Sýr Čedar
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
Rajčatová omáčka
3 polévková lžíce Bazalka
425 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
425 ml Protlak rajčatový
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,058 kcal
Kilojoule 4 426kJ
24% Sacharidy 87 g
68% Tuky 51 g
83% Sodík 2 g
100% Bílkoviny 56 g

Cannelloni s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu mírně vytřeme rozehřátým máslem.

2

Zamícháme vepřové mleté maso, strouhanku, polovinu strouhaného parmazánu, vejce, oregáno, sůl a pepř. Směsí naplníme pomocí lžičky trubičky cannelloni.

3

Drcená rajčata, rajčatový protlak a česnek přivedeme k varu, potom zvolna omáčku asi 15 minut povaříme. Přidáme bazalku, sůl, pepř a dobře zamícháme.

4

Část rajčatové omáčky nalijeme na dno připravené mísy. Dáme do ní cannelloni naplněné masovou směsí a přelijeme je zbylou omáčkou. Navrch upravíme sýr ricotta a posypeme jej parmazánem a čedarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pokrm pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Potom alobal odstraníme a pečeme ještě asi 15 minut dozlatova. Nakrájíme na čtverce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept